voor scholen / leerlingen

Feel fine online

Workshop

Hoe voelt (iedereen uit de klas/ groep) zich online goed?

Daar gaat het om. En vaak verschilt dat helemaal niet zoveel van contact in de ‘echte’ wereld

N
In een workshop van twee uur neemt de trainer Omgaan met Pesten u en de kinderen mee in ‘Feel Fine Online’ om de bewustwording van de kinderen op het gebied van omgaan met elkaar in de online wereld te vergroten.
N
Deze workshop (of gastles) is geschikt voor leerlingen in het PO (bovenbouw) en VO, maar ook voor bijvoorbeeld sportclubs.

Kinderen zijn vaak verrast over de diverse omgevingen waar hun klasgenoten actief zijn en de intensieve ontmoetingen die zij met elkaar hebben in één op één contact en in groepen.

Dat zet aan tot stilstaan bij positieve en negatieve ervaringen die zij met elkaar en in relatie tot anderen opdoen in de online wereld.

Feel fine online Workshop

De workshop start met een kennismaking met het effect van grensoverschrijdend gedrag in de online wereld. Daarna ontdekken de leerlingen met elkaar wie elkaar allemaal waar tegen komt in de online wereld.

Zo vinden de kinderen hun eigen oplossingen die echt bij henzelf horen!

Via een spelvorm worden kinderen hierin begeleid om meer te leren over gevoelens die samenhangen met de online wereld, de verschillen en de overeenkomsten daarin.

Wanneer de klas al werkt met de klassenposter ‘Feel Fine Online’ gaat de trainer in op wat goed gaat en wat nog beter gaat via een oplossingsgerichte benadering. Wanneer de klas hier nog geen kennis mee heeft gemaakt, start de trainer dit spelenderwijs via gespreksvoering op.

Praktisch
De workshop duurt minimaal 45 minuten tot maximaal 3 uur per bijeenkomst. Ik bied ook de mogelijkheid tot het aanbod van een serie opeenvolgende workshops.

Chat openen
1
Hey, stuur mij gerust een appje!
Scan de code
Hi! Stuur me gerust een berichtje!