De landelijke Dag tegen Pesten in april stond dit jaar in het teken van Feel Fine Online. Hoe maken we samen het verschil online? Stichting Omgaan met Pesten verstrekte gratis lespakketten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs met als doel om te kijken hoe je op een fijne manier ook online kan zijn op social media, in WhatsApp groepen en tijdens het online gamen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen en jongeren steeds meer online te vinden zijn. Zeker nu er ook, door corona, minder lessen op school worden gevolgd is het belangrijk om vooral te kijken hoe je op een fijne manier online kan zijn om nare ervaringen te voorkomen. Naast het voorlichten van kinderen, leerkrachten, begeleiders in de kinderopvang en trainers/coaches op de sportvereniging is ook de rol van ouders cruciaal.

Maar hoe kun je als ouder je rol als supporter nu goed oppakken als je ziet dat je kind alleen nog maar online lijkt te zijn? Is het aantal uur dat ze online zijn erg? Welke activiteiten doen ze eigenlijk online? En het allerbelangrijkste: wordt er thuis ook over gesproken? En wat is dan het juiste moment en hoe doe je dat?

Op donderdag 20 mei verzorgen Jacqueline en Esther, Sta Sterk trainers bij de Stichting Omgaan met Pesten, in samenwerking met Ed Sabel, Projectleider Politie Nederland en Kim Visser tiener van 16 jaar, een interessante workshop vanuit diverse invalshoeken.

Onderwerpen tijdens de workshop 
Trainers Jacqueline en Esther praten je bij over wat zij meenemen uit de workshops en trainingen die ze verzorgen voor kinderen en tieners, Kim vertelt als tiener wat online zijn voor haar betekent en geeft tips (do/don’t). Ed geeft meer inzicht over de rol van de politie in het kader van preventie en support bij vragen, ook als het online mis is gegaan? ‘We hopen met de online workshop vanuit diverse uitgangspunten jou als ouder handvatten te geven om het gesprek thuis daadwerkelijk aan te gaan op een manier die voor jou als ouder en jouw kind/tiener past.’

Aanmelden
Interesse in deze (gratis) online workshop die wordt gehouden op donderdag 20 mei (20.00-21.30 uur)? Vul dan het contactformulier in.

Interesse in het gratis lespakket van Stichting Omgaan met Pesten? Ga naar omgaanmetpesten.nl en vraag het lespakket gratis aan.

 

Weet je als ouder wat er speelt bij je kind als het gaat om online zijn?

X
Chat openen
1
Hey, stuur mij gerust een appje!
Scan de code
Hi! Stuur me gerust een berichtje!