Over Esther

Nice to meet you!

Een mensenmens puur sang en zet me graag maatschappelijk in voor anderen.

Esther, geboren als ondernemersdochter, moeder van Ash en opvoeder van Jack the cat. Verder een beetje “prettig gestoord”, Ja dat ben ik!

De afgelopen 11 jaar werk ik actief met kinderen, ouders en tieners die te maken hebben met een chronische aandoening en daarmee op veel vlakken te maken krijgen met het feit dat ze anders zijn en dat niet willen. Daarnaast werkte ik, tot voor kort, als vrijwilliger bij de Kindertelefoon en gaan veel chats en telefoontjes, die mijn collega’s en ik te verwerken krijgen, over (online) pesten (top 3). 

Mede door deze vrijwilligersfuncties, mijn eigen persoonlijke ervaring met pesten en het zijn van een moeder van een non-binaire tiener die is gepest, was ik blij verrast om te lezen over de Stichting Omgaan met Pesten in het najaar van 2019. Nog blijer was ik toen bleek dat ik met mijn opgedane ervaringen toegelaten kon worden tot de opleiding Sta Sterk Trainer.

Ik ervaar mijn werk als supporter dan ook als iets geweldigs. Met mijn oprecht energie streef ik ernaar een pure bijdrage te kunnen leveren, maar zeker ook een luisterend oor te kunnen bieden, aan ieder mens die het nodig kan hebben.

Zeker net zo belangrijk is het om ook te kijken naar de mensen rondom het kind/de tiener. Het supportersnetwerk is zo enorm belangrijk. De rol van ouders, die van school, maar ook die van de naaste omgeving. 

Soms is het best ingewikkeld om te kijken wat er van wie nu gevraagd wordt in welke situatie. Ik loop graag het pad wat nodig is en geef handvatten hoe je de verandering van binnenuit tot stand kan brengen.

De kracht van verandering zit in iedereen. Soms is er meer tijd, veel liefde en een luisterend oor nodig om dat weer te mogen ervaren. 

Ik ga graag mee op ontdekkingsreis.

Drinken wij binnenkort wat of wandel je liever? Ik kijk naar je uit! 

Tot snel! Groetjes Esther

 

Spreekt dit je aan?

Contact me voor een wandeling en een kop koffie!